Min resa, från sjuk till frisk

Jag vet inte riktigt hur det hela började, jag har varit trött och energilös i mer än 10 år. Jag kände i hela kroppen att något är fel. Som om att leva med en ständig influensa, som vägrar ge sig av. Jag levde inte mitt liv utan jag bara överlevde.

Har besökt så många läkare, alternativa vägar …. provat det mesta som går för att bli frisk eller åtminstone förstå varför jag mår som jag gör. Ibland tror jag att det är fel i mitt huvud, för jag har bra värden och allt ser så bra ut på mina prover….men varför mår jag skit?

Efter många år i sjukvårdens väntrum, träffar jag äntligen en läkare som lyssnade på mig och tog massor prover och frågor……jag blev lyssnad på och tagen på allvar. Skönt, bara av detta blev jag bättre.

Får en diagnos ME-Syndrom, blir glad till en början och känner att det var ju inte jag som var dum i huvudet. Börjar att läsa på om min diagnos och förstår att den är inte accepterad i läkarkretsar och klassas som en “slaskdiagnos”, detta fick jag många gånger känna på då sjukvården sa att den inte fanns. Förstod också att jag aldrig skulle bli frisk, det fick jag klart för mig när jag pratade med andra ME -sjuka, möjligtvis lindra, men aldrig bli frisk. Men jag gjorde så mycket jag bara kunde för att bli frisk, det måste gå tänkte jag. I över 8 år testade jag otaliga kurser, piller, övningar, kostråd mm.

Mitt liv med familj, jobb och fritid var hela tiden lidande.

Dom dagar jag jobbade var jag sängliggande övrig tid, så jag hade ständigt dåligt samvete. Så många tårar som trillat ned för mina kinder, att förstå att jag aldrig skulle själv få bestämma över min tid. Känslan av att befinna sig i en mardröm, blev tillslut för mycket.

Vid 46 års ålder kände jag att nu orkar jag inget mer…började leta på nätet hur jag kunde avsluta mitt liv… Mitt i mitt mörker hittade jag en sida om Lightning Process och tänkte att jag gör ett försök till. Kan lova att jag var skeptisk till en början, är så trött på alla som vill tjäna pengar på sjuka människor. Låter ju för bra för att var sant. Mitt samtal till LP instruktören blev min vändning. Vi bokade in ett möte, vi hade ett långt samtal och jag kände mig sedd, förstådd och ett hopp tändes.

Efter att jag gjort LP-kursen har jag fått så många nya verktyg att hjälpa mig själv med och förstår att kropp och knopp sitter ihop.
Jag tog steget och det är det bästa jag gjort!

Idag är jag fri min ME-diagnos och lever ett liv som jag vill. LP är på riktigt! Idag bestämmer jag över min tid och jag har fått tillbaka glittret i mitt liv, det är stort.

Nu blir jag trött, sjuk, glad, lycklig och arg som en frisk människa. Jag har fått så många nya insikter hur vår kropp fungerar och hur jag kan hjälpa mig själv. Många gånger har jag hört att “​Om du kunde bli frisk så snabbt har du aldrig haft ME….”

Det bästa jag kan göra är att visa andra att jag är frisk, en del kommer förstå, andra inte. Alla mina symtom har varit helt verkliga och riktiga, det vet jag. Nu vet jag hur jag ska handskas med det, det är skillnaden, så det finns ingen skuld eller skam.

Om jag kan få en enda människa att bara känna hopp med min historia, är det en bra bit på väg.

Med värme/ Karin#svensk #sverige