Jeg er ikke redd for å få symptomer lenger

I januar 2018 satt jeg på mobilen og prøvde å finne en kur mot ME. Den nedslående beskjeden om at forskninga til Mella og Fluge i Bergen viste at rituximab ikke fungerte, hadde knust alt fremtidshåp.

Fikk ME etter kyssesyken

Jeg hadde da hatt håpet om at en behandling ville komme i 5 år. Jeg hadde vært ME-syk etter akutt kyssesyke i over 11 år. Jeg var nedkjørt da jeg innsyknet med kyssesyken. Jeg ammet en baby, jobbet 100% samtidig som jeg gikk med en udiagnostisert CMV-infeksjon og hadde hyppige magevirusinfeksjoner.

Jeg ble 100% arbeidsufør i 10 år og gikk på arbeidsavklaringspenger. Melkesyrefølelsen var konstant til stede i alle musklene i kroppen, hjernetåka var tjukk og all aktivitet var redusert i påvente av stabilisering etter den store smellen høsten 2017. Denne smellen ble utløst etter å ha vært på arbeidsutprøving fra august 2016 – august 2017 og forsøkt å jobbe 12 timer i uka i flere måneder, og av at jeg fikk en sjelden bakterieinfeksjon på toppen. Konklusjonen ble da å søke om 100 % uførepensjon.

Fant tilfriskningshistorie på nettet

I starten av 2018 hadde jeg ligget rett ut med infeksjoner i mange år. Jeg sov dårlig på natten og hadde store smerter. Jeg hadde prøvd alt av behandlinger innenfor helsevesen og alternativbransjen, uten effekt. 

Jeg ble veldig nysgjerrig og litt sint. Hennes historie var veldig lik min historie

Plutselig mens jeg søkte på nett en januardag, kom jeg over historien til Anette Lie på bloggen hennes. Jeg ble veldig nysgjerrig og litt sint. Hennes historie var veldig lik min historie. 

Ingenting å tape

I april, tre måneder etter, lå livet mitt i grus! Samboerforholdet mitt hadde tatt slutt! Jeg måtte stå på egne bein, og da bare måtte jeg bli frisk. Jeg hadde ingenting å tape lenger, og ville prøve LP. Jeg har vært medlem i ME-foreningen i 9 år. Jeg har deltatt på treninger som foreningen har gitt støtte til. ME-foreningen anbefaler ikke LP.

Jeg leste boka «Vekk meg når det er over», og det viste seg at forfatteren hadde vært syk på akkurat samme måte som meg. Jeg meldte meg på LP-kurs i april, og fikk plass i mai.

Symptomfri

Jeg ble symptomfri allerede i løpet av kurset. Jeg forstod at jeg hadde overfokusert på symptomene etter aktivitet og at det hadde forsterket symptomene. Jeg begynte å fokusere på livet som jeg ønsket å leve. Jeg forstod at aktivitet er bra når du får redusert stresset som symptomene gav. Jeg sykla 6 km etter dag 1 på kurset. Det gikk bra når jeg gjorde LP-prosessen. Jeg sykla 1 km før kurset og ble kjempe-dårlig, kastet opp og fikk feber og lå rett ut lenge. Nå klarte jeg det uten problemer. 

Jeg har jogga 300 km de siste 6 månedene. Jeg sover bra. Jeg kjører bil og går alle turene med hunden. Jeg tenker klart og får unna alt av husarbeid. Jeg kan spise alt jeg vil og tar ingen kosttilskudd. Jeg har fått tilbake samboeren min, og vi kan gjøre alt av aktivitet sammen. Vi har vært på sykkelferie, og jeg sykla 100 km i løpet av ei uke i 28 varmegrader. 

Familien har fått tilbake godfølelsen og vi får ikke alt av infeksjoner lenger. 

En kroppslig sykdom

ME er en kroppslig sykdom, og det er hjernen som lærer seg at aktivitet gir kraftige symptomer. Dette skjer helt ubevisst. Men når man skjønner det, så er det enkelt å redusere stressnivået i kroppen, og dermed blir symptomene borte. Jeg blir ikke sliten lenger, sykdomsfølelsen er borte og følelsen av melkesyre har opphørt. Jeg vet at jeg kan gjøre alt jeg vil. Jeg er ikke redd for å få symptomer lenger, og kroppen er rolig under aktivitet.

Jeg vet at jeg kan gjøre alt jeg vil

Jeg vil anbefale alle til å vurdere om LP passer til dem! Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli frisk av LP, men det ble jeg!


Medlemmet av Recovery Norge som har skrevet denne teksten, ønsker ikke å stå frem med fullt navn da hun ønsker å unngå negative kommentarer. Bildet er av henne.