Recovery Norges klart viktigste ressurs er våre medlemmer og historiene de har valgt å dele. Her har vi samlet et knippe tilbakemeldinger fra lesere som har funnet håp og motivasjon hos dem.

Epost til Recovery Norge november 2020, delt med tillatelse.

Utklipp av messenger-melding fra far til Recovery Norge, 14.05.2020

Jeg var svært skeptisk i starten, men etter at pappa fikk meg til å lese om andres historier på Recovery Norge ble jeg mer og mer overbevist. Jeg leste historier som minnet meg om min egen situasjon, og de hadde blitt friske!

Anine Lie (17). Les hennes historie her.

Kvinne til Recovery Norge på Facebook (2018).

Kvinne til Recovery Norge på Facebook (2018).

Hei!
Jeg vil bare sende en tilbakemelding om at deres nettside har gitt meg stor motivasjon og håp om å bli virkelig frisk igjen fra kronisk utmattelse. Tusen takk til de som deler sine historier og for at dere koordinerer denne siden. Min utmattelse har vart i snart to år, og jeg begynte i vår å miste litt motet. Jeg begynte å akseptere at min livssituasjon skulle være noe helt annet enn det jeg ønsket, og var vant med fra tidligere. Jeg har søkt masse på nettet og funnet mye informasjon om ME/CFS, og dette var jo ikke noe positiv lesning…. heldigvis fant jeg etter masse googling deres side, og ble glad helt inn i hjerterota! Nå kan jeg trygt jobbe videre med å komme tilbake til den hverdagen jeg ønsker.
Takk! Hilsen …

Kvinne til Recovery Norge på epost, juli 2019


«Følger Recovery Norge sine sider. … Der! Endelig finner jeg HÅPET, historiene jeg leser om er så like min datters historie. Det er fellestrekk. Leser alt jeg kommer over som er relevant. Snakker med tidligere pasienter. Treffer andre som har vært syke, men nå friske. Ringer foreldre som har hatt syke barn, men blitt friske…

Uten disse historiene hadde jeg ikke visst det jeg vet og uten det hadde ikke min datter blitt frisk!»

Mamma til datter, 2019. Les hele historien her.
Foto: Shutterstock

«Vi kom over Recovery Norge og jeg leste flere historier fra sidene, og ba også datteren om å lese historier. Senere snakket jeg også med et av medlemmene om var blitt frisk om blant annet den lange kampen mange må kjempe på vei ut. Det var kjempeviktig. Jeg var på bevisst jakt etter ting som kunne peke i retning av friskhet.»

Mor til datter. Les hele historien her.

Kvinnelig medlem av Recovery Norge (2018)

Da jeg hadde vært syk av og på i nærmere tre og et halvt år, fortalte faren min meg at han hadde hørt et foredrag av Live Landmark om LP på konferansen han nettopp hadde vært på. Han presenterte det som noe annerledes enn hva han som lege var kjent med, men at det virket lovende og at jeg kunne ta en titt på nettsiden til Recovery Norge. De ulike historiene, som alle hadde en lykkelig slutt, var enormt inspirerende og ga meg troen på at også jeg kunne få helsa mi tilbake! Erfaringen min med at symptomer noen ganger hadde forsvunnet uten at jeg skjønte hvorfor, som kvelden på museet og bursdagen jeg hadde dratt i den gangen, gjorde at jeg ble enda mer optimistisk. Endelig skjønte jeg at jeg kunne bli frisk.

Kvinne i 20-årene og legedatter (2020). Les hele historien hennes her.

Kvinne i melding til Recovery Norge, oktober 2019 (publisert med tillatelse)

Jeg kom også over Recovery Norge, og kom litt i kontakt med et av medlemmene, Anette Lie. Det vil si at jeg jeg sendte henne melding på Instagram, for jeg måtte høre henne fortelle direkte at hun var frisk. Og så leste jeg flere av de andre historiene. Da tenkte jeg at hvis de kan bli friske, så kan jeg. Jeg begynte å visualisere at en dag skal jeg bli en av disse historiene. Det ga meg håp. Et håp jeg ikke fant andre steder. 

Kristine Haujord. Les hennes historie her.

Historiene i Recovery har inspirert meg og hjulpet meg mye med å forstå og finne en vei ut av det?.

Kvinne til Recovery Norge på melding, februar 2019

Kvinne til Recovery Norge på Facebook (2018)

Denne gruppen og alle deres historier har betydd veldig mye for meg i min prosess mot å bli frisk. Tusen takk for at dere deler deres historier! Jeg fikk ME i desember 2014 etter en lang periode med stress, lite søvn, angst, kyssesyke, lungebetennelse og andre infeksjoner. Jeg ser i dag på meg selv som frisk. Det har vært en lang prosess med utprøving av ulike tilnærminger, men det som hjalp meg ordentlig ut av dette har vært LP og rehabilitering. Jeg turte ikke prøve LP før denne gruppen ble opprettet, så det sier jo sitt om hvor viktig RN er for mange mennesker.

Medlem (kvinne) av Recovery Norge (2019)


Fra vår engelske Facebook-side, Mars 2019.

På Facebook kom jeg over en gruppe med navn Recovery Norge. Jeg trykket «liker» på dette og leser endel av de historiene personer har skrevet her. 
Jeg kjente meg i igjen i mye av dette. Jeg pleier alltid å si at resultatlisten lyver aldri!!! Beste inspirasjon er jo å se at andre har snudd dette. Først og fremst at det finnes trening/ behandling som virker. … Jeg kjenner på en utrolig takknemlighet når jeg nå sitter og skriver dette. Håper det kan være til inspirasjon for andre. Så takk Recovery…»

Svein Tore Røynestad, les hele hans historie her.

«Så jeg begynte å lese meg opp på dette og fant mange suksess historier på Recovery Norge, og det ga meg håp. I alle historiene jeg leste så var folk blitt friske ved å gjøre ting annerledes, istedenfor å ta medisiner. Da tenkte jeg at det kanskje var noe jeg selv kunne endre på for å bli frisk.»

Kristin Barmala Woldsund (2020). Les hele hennes historie her.


Jeg fant motivasjon og håp i å lese historiene som etter hvert dukket opp på Recovery Norge. Jeg har tenkt mye tilbake på prosessen min og jeg har mange ganger klort meg fast i disse frisk-historiene.

Kvinne og psykiatrisk sykepleier (2020). Les hele historien her.

Torill Sorkmo, medlem av Recovery Norge

«Jeg sjekket på nettet, fant siden til Live og til Recovery Norge, og leste historier til folk som hadde liknende sykdomshistorie – og bilde – som meg selv, og det ble tent et lite lys av et håp inni meg. Faktisk det største håpet jeg hadde hatt siden jeg ble syk».

Lotte Lockert Johansen – les hennes historie her.

«Jeg har oppdaget flere videoer og alle fortellingene på siden deres.
Det er veldig inspirerende, og jeg dusjer i gode historier daglig nå».

Kvinne til Recovery Norge på epost, februar 2020

«Det hele snur da jeg kommer i kontakt med en bekjent som har hatt så og si likt sykdomsforløp som meg, over det samme tidsrommet. Hun har også vært like syk som det jeg var. Det ble sterkt for meg å høre at hun etter kurset har tatt livet sitt tilbake. Hun tipset meg også om Recovery Norge, der jeg kunne gå inn og lese lignende historier, dette ga håp. Jeg snakker med mannen min og vi bestemmer oss for å gi det en sjanse.»

Benedikte Norum, 2020. Les hennes historie her.

«I forhold til Recovery Norge er jeg stor fan og følger siden på facebook. Fantastisk at vi som har blitt friske også har fått en stemme, med håp og optimisme som budskap».

– Anonym mann, tidligere CFS/ME-syk til Recovery Norge på melding (2019)

Faksimile fra vår Facebook-side, 13.12.2019